KOSGEB Belgesi Nasıl Alınır? KOSGEBE BAŞVURU YAPMA

KOSGEB ne demek? KOSGEB’e nasıl başvuruda bulunabilirsiniz? KOSGEB belgesi nasıl alınır? KOSGEB hakkında merak edilen detayları sizin için araştırdık. KOSGEB’in açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. İsminde de anlaşılacağı gibi amacı, Türkiye’de faaliyet gösteren küçük ve orta çaplı işletmelerin etkinliğini arttırmak, piyasadaki rekabeti arttırmak, işletmelerin yapmak istediği geliştirmelere destek olmak, araştırma ve geliştirmeler konusunda işletmeleri teşvik etmektir.

Yeni bir iş kurmak isteyen ancak sermayesi olmayan, mevcut işini geliştirmek isteyen ve bunun için maddi açıdan desteğe ihtiyacı olanlar bu krediden yararlanabilir. Halk arasında ‘ hibe kredi ‘ olarak bilinen KOSGEB, özellikle son yıllarda yoğun talep görüyor. Devlet, faizsiz olarak sunduğu bu kredi yöntemi ile yeni iş kurmak isteyenlere veya işini geliştirmek isteyenler destek olarak ülke istihdamını geliştirmeyi hedefliyor.

Diyelim ki ev hanımısınız ve bir dönem bir tekstilde çalıştınız. KOSGEB desteği ile tekstil konusunda eğitim alarak sertifika sahibi olabilir ve sonrasında KOSGEB kredisi kullanarak kendinize küçük çaplı bir atölye açabilirsiniz.

Site: kosgeb.gov.tr

KOSGEB’in avantajları hakkında biraz bilgi verelim:

  • KOSGEB aracılığı ile 50.000 TL’ye kadar faizsiz kredi kullanma şansınız var.
  • Kredi tutarının geri ödemesinde 36 aya kadar vade kullanılabilir.
  • Kredi kullandığınız ilk 12 ay ödeme yapmak zorunda değilsiniz. Sonrasında üçer aylık eşit taksitler halinde ödeme yapabilirsiniz.

KOSGEB kredisinden yararlanabilmek için yapılması gerekenler.

  • Öncelikle veri tabanına kayıtlı olmanız gerekir.
  • Krediyi kullanmak istediğiniz iş için, eğitimlere katılmanız ve uzmanlık sertifikasını almanız gerekir.
  • Kobi beyannamesi düzenlenir ve düzenlenen beyanname uzmanlar tarafından onaylanmalıdır.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ALMA

KOSGEB belgesi; ilk dönemlerde sadece KOSGEB’e ait ilgili birimler tarafından veriliyordu. Ancak son dönemlerde İŞKUR, Meslek Odaları, Belediyeler gibi birçok devlet kurumlarından da KOSGEB belgesini almanız mümkün. KOSGEB belgesi için, KOSGEB’e veya bahsi geçen devlet kurumlarına başvuruda bulunmalısınız. Süreç bu şekilde başlar. Yeterlilik testi sonucu olumlu görülen kişiler, krediden yararlanabilmek için ilgili kurslara kayıt edilir. Kurs eğitimleri tamamlandıktan sonra da, mesleği konusunda KOSGEB belgesini yani sertifikasını almış olur.

Eğer sizde KOSGEB imkanlarından yararlanmak istiyorsanız başvuruda bulunarak hayalinizdeki işi sermaye desteği ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir