Vakıfbank Senetle Kredi Veriyor Mu?
Ülkemizdeki konumu açısından büyük finans kuruluşları arasında yer alan Vakıfbank gerek şube sayısı gerekse müşteri potansiyeli açısından oldukça fazla sayıya sahiptir. Kredi bankası olarak bilinen Vakıfbank diğer bankalara oranla kredi verebilme oranı en fazla olan bankadır. Tüketici açısından ve ticari açıdan oldukça fazla kredi ürünü çeşitliliğine sahip olması nedeni ile en çok tercih edilen bankalar arasından yerini almaktadır. Bireylere sunmuş olduğu hizmetler ile yetinmeyip ticari firmalara da kredi anlamında çeşitli kolaylıklar sunmaktadır. Örneğin bir çok bankada yapılamamakta olan çek ve senetle kredi Vakıfbank’da verilebilmektedir.
Bankaların müşterilerine vermiş oldukları ürün ya da hizmetler karşılığında nakit ödeme alamaması durumunda borçludan belirli bir vadeye dayanan senet alınmaktadır. İlgili senet üzerinde bulunan şekil şartları alacaklı tarafından iyice kontrol edilmelidir. Aksi takdirde senet bankaya teminata verilemeyeceği gibi hiç bir hukuki yükümlülüğü de bulunmamaktadır. Öncelikle senet üzerinde bulunan vadede anlaşılan ödeme tarihinin yazdığına, alınan ürün yada hizmeti tutar olarak karşılayacak kısmın doğru yazıldığına ve üzerinde borçlu imzası bulunduğuna dikkat edilmelidir. Eğer uygun şartları sağlıyorsa firmanın çalışmakta olduğu bankaya teminat olarak verilebilmektedir. Firmaların kısa süreli maddi ihtiyaçlarını karşılamak üzere şirket tarafından teminata verilmiş senetler kullanılarak kredi kullandırımı yapılabilmektedir.
Senet karşılığı kullanılan krediler şirketler açısından oldukça karlı bir yatırımdır. Faiz ödemelerinin 3 aylık periyotlarda ödenmesi ilgili kurumu maddi açıdan dar boğaza girmeden kurtarmaktadır. Firmanın maddi durumu yerinde olduğu her an senetle kullanılan bu krediyi kapatma hakkı bulunmaktadır. Senet üzerindeki kredi kapandığı durumda aynı senet başka bir kredi kullandırımı için kullanılabilmektedir. Ancak burada temel ilke her bankanın teminatı kabul etmemesidir.
Bankanın Senet ve Teminatları Kabul Etme Şartları
Öncelikle şekil şartı bozuk olan senetlerin hiç birini bankalar kabul etmemektedir. Şekil şartları düzgün olduğu halde bile firma teminatına senet almayan bankalar bulunmaktadır. Bu bankalar aracılığı ile firmalara senet kullanarak kredi kullandırımı yapılamamaktadır. Borçlu tarafından düzenli ödemenin yapılması durumunda senet tutarları bağlı bulunduğu kredi tutarından düşmektedir.
Ev kuracam yardım edebilirmisiniz