Senetle Kredi Veren Kuyumcular

Belirli bir hizmet yada ürün alımı karşılığında ödenmesi gerekli olan bedelin nakit karşılığının olmaması durumunda taraflarca bir vade belirlenerek ödemenin o güne bırakılması olanağını sağlamaya yarayan kıymetli evrak senet olarak adlandırılmaktadır. İlgili evrakın hukuki anlamda bir nitelik taşıyabilmesi için üzerinde boş bırakılmış olan tüm alanların eksiksiz bir şekilde borçlu tarafından doldurulmuş olması ve borçluya ait imzanın bulunması gerekmektedir. Herhangi bir bilginin eksik yada hatalı olması durumunda ilgili senet hiç bir nitelik taşımayarak yalnızca bir kağıt parçası anlamı taşımaktadır.

Genellikle büyük şirketlerin mal yada hizmet alımı aşamalarında sıklıkla kullanılmakta olan bir araç olan evrak gün geçtikçe farklı meslek gruplarında da kullanılmaya başlanılmıştır. Kullanım alanı olarak yalnızca ürün ve hizmet alımında kullanılabilme özelliğine sahipken şimdilerde nakit para almak ve kredi kullandırım işlemlerine yardımcı nitelikte olmak adına da çeşitli kurum ve kuruluşlarca kullanılan bir araç haline gelmiştir.

Bahsi geçmekte olan bu uygulama ile pek çok kişi güven içerisinde birbirine para alıp vermektedir. Bu noktada uygulanmakta olan bir sistem de kuyumcu kredisi olmak ile beraber genel çerçevede bankalardan hizmet alamayan kişilere senetle borç para verme sistemine dayanmaktadır. Bu noktada eğer sizin de ödeyemediğiniz borçlarınız ya da acil para gerektirecek belli başlı ihtiyaçlarınız varsa ve bu konuda akla ilk gelen yerler olan bankalardan belli başlı şartlar dahilinde kredi almakta zorlanıyor iseniz adı geçen kuyumcu kredisi imkanından faydalanabilirsiniz.

Senetle Altın Veren Kuyumcular

Örneğin altın alım satım işinde  faaliyet göstermekte olan kuyumcular tarafından özellikle büyük şehirlerde gerek kuruluşun nakit para akışını fazlalaştırmak gerekse bireylere çoğu zaman çeşitli nedenler ile banka kurumlarından alamadıkları nakit para desteğini sağlayabilmek amacı ile bazı kuyumcular tarafından faaliyete geçirilmiş olan senet aracılığı ile maddi destek sağlama uygulaması kapsamında kendilerine genellikle internet ortamından yada tanıdıklar vasıtası ile ulaşmış olan kişilere istediği tutarda nakit desteği sağlanmakta ancak bu işlem yapılırken kurumunda kendini garanti altına almak istemesi yönünde hukuki geçerlilik sağlayan senet üzerine borçlu bireyin imzası alınmakta ve çoğu zaman verilen nakit para üzerine kuyumcu tarafından belirlenmiş bir miktar faiz tutarı konulmaktadır.

Acil Kredi Veren Kuyumcular

Geri ödemelerde çıkacak olan herhangi bir olumsuzluk sonucunda genellikle ya banka kurumlarına alacaklı birey tarafından teslim edilerek takibi sağlanmakta olan yada elden bizzat alacaklı tarafından takip edilmekte olan senetler gerekli hukuki işlemlerin başlatılması için bulundukları yerden çıkartmaktadır.

Bu sayede de pek çok kişi son derece güvenli ve makul şartlarda kredi alma imkanı yakalamaktadır. Ödeme aşaması ile alakalı olarak belirtilmesi gereken konular  arasında da yukarıda da anlatıldığı üzere belli tutarlarda faiz ya da komisyon eklenmiş olan kredimizi daha önceden belirlenmiş olan vadeler kapsamında ay ay ödememiz gerekmektedir. Bu periyotları belirleyen ise yine kuyumcu ve borç para almak isteyen kişiler olmak ile beraber isterlerse senetleri daha sık ya da daha seyrek aralıklar ile yapabilmektedirler.

Daha sonraki aşamada ise her bir ödemede kuyumcudan ödeme dönemine ait olan senedi geri almak sureti ile borçluluk sürecini bu şekilde sonlandırmamız söz konusu olacaktır.

Senetle Para Veren Kuyumcular

Günümüz şartları gereği nakit para ihtiyacının giderek artması neticesinde senetle para veren kuyumcu sayısı da giderek artış göstermektedir. Ülkemizdeki hemen hemen her yerde bulunmakta olan bu tarz kuruluşlara sokak sokak dolaşarak ulaşmak da mümkün olmak ile beraber bu yöntem bizi hem bedenen hem de manevi olarak yormakla kalmaycak ekstra harcamalara da neden olacaktır. Bu sebepten dolayı uygulanabilecek en makul yöntem olarak internet üzerinden yapılan araştırmalar neticesinde ulaşabilme imkanımız mevcut olmkatadır. Örneğin acilnakitorg@gmail.com üzerinden yada ikamet ettiğiniz şehirde bulunmakta olan büyük çarşıları dolaşarak bu tarz kuyumculara ulaşmanızın mümkünü olabilmektedir. Mesela  İstanbul’da ikamet ediyorsanız Mecidiyeköy’e, Konya’da ikamet etmekte iseniz Zafer Çarşısı, ya da Kırşehir’de yaşıyorsanız Yeraltı Çarşısı tarafına bakarak yaptığınız araştırmalar neticesinde ilgili kuruluşlara ulaşabilmeniz mümkün olmaktadır. Ancak söylediğimiz gibi en akıllıca yöntem yine internet üzerinden araştırma yapma sistemi olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir